Vieraina perhejuhlissa on usein sekä nuoria että vanhempia sukulaisia. Tästä syystä tarjoilujen on hyvä olla monipuolisia.
Vegaaniset ruoat ja gluteenittomat ruokalajit ovat yleistyneet viime aikoina.
Anna myös päivänsankarin itse vaikuttaa menun valintaan.
Tyylikkäässä juhlapöydässä on erilaisia salaatteja ja muuta kevyttä suolaista syötävää. Lisäksi kakun ja kahvien lisäksi jotain muuta makeaa. Tässä pari esimerkki menua ylioppilasjuhlien suosikkimenuista.
MENU 1
Feta-melonisalaatti (VL,G)
Caesar salaatti & kanaa
Mozzarellasalaatti (VL,G)
***
Kylmäsavulohi-avokado rieskarullia (VL)
Kasvisnyyttejä & vegaaninen aioli (M,V)
Savuporomousse rapeassa kupissa (VL,G)
MENU 2
Caesar salaatti naturel (L)
Mozzarellasalaatti / vuohenjuustosalaatti (VL,G)
Vihersalaatti & sitrusvinaigrette (M,VLG)
***
Kylmäsavulohi-avokado rieskarullia (VL)
Kasvisnyyttejä & vegaaninen aioli (M,V)
Savuporomousse rapeassa kupissa (VL,G)
***
Feta-pinaatti quiche / tomaatti quiche (VL,G)
Lämminsavulohi & minttu-jogurttikastike (VL)
Punajuuri-härkispyörykät & vegaaninen aioli (M)
JÄLKIRUOAT (valitse yksi tai useampi)
Macaron-leivoksia (G)
Petit Fors minileivos valikoima (L)
Mangomoussea, mangoa ja pähkinä-keksicrumblea kupissa (L,G,V)
Erilaiset kakut