Kuinka järjestää häät kohtuullisella hinnalla?

Kuinka järjestää häät kohtuullisella hinnalla?

Kävin taannoin vieraana MTV3:lla Huomenta Suomi -ohjelmassa. Keskustelimme aamuohjelmassa muun muassa siitä kuinka järjestää häät edullisemmin. 

Kokosin tähän muutamia vinkkejä niille, jotka haluavat järjestää laadukkaat hääjuhlat hyvässä juhlapaikassa, mutta kohtuullisella rahalla. 

Tässä vinkkejä:

JÄRJESTÄ HÄÄT TAMMI-, MAALIS-, TAI HUHTIKUUSSA

Jostain syystä tammikuu, maaliskuu ja huhtikuu ovat hiljaisimmat hää kuukaudet. Helmikuussa sen sijaan lauantait täyttyvät yleensä nopeasti talvihäistä. 

Pystyt varmasti neuvottelemaan edullisemman hinnan juhlille, jos järjestät juhlat maalis- tai huhtikuussa. 

JÄRJESTÄ HÄÄT PERJANTAINA JA SÄÄSTÄ RAHAA

Lauantait ovat luonnollisesti se suosituin viikonpäivä juhlien järjestämiselle. 

Voisitko kuitenkin järjestää hääjuhlat perjantaina? Esimerkiksi heinäkuiset perjantait ovat monilla juhlatiloilla tyhjinä, koska yritysasiakkaat eivät juuri tapahtumia tämän lomakuukauden aikana järjestä. 

Heinäkuussa monet juhlavieraat ovat kesälomalla ja pystyvät näin helposti tulemaan juhliin myös perjantaina. Ja juhlien aloituksen voi laittaa sen verran myöhemmäksi iltapäivään, että myös ne vieraat, joilla töitä on, ehtivät mukaan. 

JUHLIEN KESTOLLA ON MERKITYSTÄ HINTAAN

Onko juhlien kestettävä kellon ympäri klo 14-02, vai voisiko esimerkiksi klo 17-24 riittää juhlien kestoksi? 

Eri juhlatiloilla on toki erilaiset vuokrauksen ehdot, mutta monissa paikoissa kokonaishintaan vaikuttaa myös se, monesta moneen juhlat kestävät. 

Mitä lyhyemmät juhlat, sitä edullisempi hinta. Monet yritysten juhlat kestävät usein esimerkiksi kuusi tuntia. Hää-asiakkaat tuntuvat sen sijaan suosivan jopa 12 tuntia kestäviä juhlia. 

Jos haluat säästää kustannuksissa, kysy juhlatilaltasi ja pitopalvelulta, voiko juhlien aikataululla vaikuttaa hintaan. Myös ruokailun kesto (tarjoilijoiden vuorojen pituus) vaikuttaa luonnollisesti kokonaishintaan. 

MENU JA TARJOILIJAT OVAT YKSI SUURIMMISTA KULUISTA HÄISSÄ

Kerro pitopalvelulle, että haluaisitte kohtuuhintaisen ratkaisun. Raaka-aineiden hinnat sekä ruokalajien määrä vaikuttavat lähtökohtaisesti menun hintaan. 

Tarjoiluhenkilökunnan kulu muodostuu tuntiperusteisesti. Älä siis ainakaan omilla aikataulu ratkaisuilla pidennä henkilökunnan tarvetta, jos haluat säästää kustannuksissa. 

MUITA HUOMIOITA EDULLISISTA HÄISTÄ

-Juhlien henkilömäärä vaikuttaa luonnollisesti juhlien hintaan.

-Omat juomat tuovat säästöä, verrattuna ravintolan hintoihin. 

Tässä esitetyt säästöt ovat sellaisia, jotka eivät näy juhlien laadussa. Lähtökohtaisesti suosituksemme on se, että hääjuhlia ei kannata säästää pilalle. Kyseessä on elämän tärkein juhlapäivä ja tässäkin asiassa on niin, että hinta korreloi laadun kanssa. Haluat varmasti tärkeimpään juhlapäiväänne luotettavaa ja laadukasta palvelua. 

Se että valitset sesongin ulkopuolisen päivämäärän, tai harvinaisemman viikonpäivän ei vaikuta palvelun laatuun mitenkään, mutta hintaan kylläkin. 

Jos budjetin kanssa on haasteita, niin olisiko juhlia mahdollista lykätä vaikka puolella vuodella tai vuodella ja kartuttaa säästöjä?

Mitä juhlat maksavat?

Kokeile laskuriamme, jolla lasket juhliesi kokonaishinnan helposti!