5 vihjettä ohjelmapalveluiden ostamiseen – vältä yleisimmät virheet.

tuli-show esiintyjä

OSTA OHJELMATOIMISTOLTA

Nykyään lähes kaikki esiintyjät löytyvät verkosta ja kaikilla esiintyjillä on omat nettisivut ja some-profiilit. Suosittelemme tästä huolimatta ostamaan ohjelmapalvelut ammattilaiselta.

Oikealla ohjelmatoimistolla on näkemystä, kokemusta sekä resursseja palvella teitä. Kun ostat oikealta ohjelmatoimistolta, ostat ennen muuta luottamusta. Ohjelmatoimisto suosittelee luultavimmin teille ratkaisua joka on saanut hyvää palautetta asiakkailta aiemminkin. Ohjelmatoimisto huolehtii, että esiintyjällä on tarvittavat tiedot ja esiintyjä on varmasti hyvä juuri sinun tapahtumaan.

SELVITÄ SOPIIKO KYSEINEN OHJELMA TAPAHTUMATILAANNE

Joku ohjelma tarvitsee riittävän ison tyhjän lattian, joku riittävän huonekorkeuden, kolmas taas langattoman mikrofonin. Yhdelle tarvitaan voimavirtaa, toiselle äänentoisto, kolmannelle kaksi pukuhuonetta ja riittävät takatilat.

Ei ole huono idea kysyä juhlatilalta tai muulta tapahtumapaikalta soveltuuko kyseinen ohjelma juuri siihen tilaan.

YLLÄTÄ OHJELMALLA

Ohjelma on oivallinen keino yllättää vieraat tai päivänsankari. Usein esimerkiksi tunnettu tähtiesiintyjä saatetaan pitää vieraille ennakkoon yllätyksenä. Voit kuvitella reaktion, kun omiin juhliin lavalle ilmestyy yhtäkkiä kaikkien tuntema tähti.

Jos budjetti ei salli kallista tähtiesiintyjää, voi ohjelmalla yllättää muutenkin. Tässä muutamia esimerkkejä vuosien varrelta:

-Morsian yllätti sulhasen burleski-esiintyjällä häiden loppuillasta.

-Päivänsankari “pidätettiin” kesken syntymäpäiväjuhlien. Oikeissa poliisin asuissa esiintyneet näyttelijät ilmestyivät juhliin ja keskeyttivät tapahtuman. Rahoitusalalla toimivaa päivänsankaria epäiltiin sisäpiirikaupoista. Päivänsankari vietiin omista juhlistaan pois, kunnes myöhemmin eräs tunnettu tähtiesiintyjä (yllätysesiintyjä hänkin) palautti päivänsankarin.

-Humalainen tarjoilija hämmentämään yleisöä. Tarjoilijaksi soluttautunut näyttelijä esittää tarjoilijaa jonka juhlia edeltänyt ilta on venähtänyt hieman pitkäksi. Tarjoilija työskentelee oikein tarjoilijoiden joukossa ja vaikuttaa humaltuvan ruokailun edetessä. Yleisön reaktioita on hauska seurata. Toiset saattavat jopa tuohtua ja valittaa tarjoilijasta muulle henkilökunnalle.

ELÄVÄÄ MUSIIKKIA – BÄNDI, TRUBADUURI VAI DJ? ENTÄS KARAOKE?

Ota huomioon yleisö. Minkä ikäistä väkeä tapahtumassa on? Millainen musiikkimaku? Onko paikalla karaoken ystäviä?

Myös tapahtumatila ja tapahtuman aikataulu asettavat omat ehtonsa ohjelmalle. Esimerkiksi kovin kaikuisaan tilaan ei live-bändi ole välttämättä paras ratkaisu. Toisaalta taas täysin kaiuttomaan tilaan vaikkapa kuoron esiintyminen ei ole välttämättä se paras ratkaisu. Entä tilan koko? Mahtuuko iso cover-bändi isolla äänentoistolla ja valoilla ko. tilaan?

Tähtiesiintyjät esiintyvät yksityisjuhlissa tyypillisesti yhden setin verran. Setti voi kestää 20-60min esimerkiksi.

Cover- ja bilebändit esiintyvät tyypillisesti 2-3x45min. Tauot settien välillä yleensä 15-30min.

Dj:n tyypillinen keikka yksityisjuhlissa on kestoltaan 4h tai enemmän. Usein Dj:n keikan pituus vaikuttaa myös hintaan. Sen sijaan bändin tai trubaduurin kohdalla esityksen kesto ei juurikaan vaikuta hintaan – niin hassulta kuin se voikin kuulostaa.

Myös karaoken vetäjän keikat ovat usein noin 4-5h yksityisissä juhlissa. Karaoken toteutukselle on myös se vaihtoehto, että juhliin otetaan pelkät karaokelaitteet ja vieraat käyttävät laitteita itse ilman karaoken juontajaa.

JUONTAJA TUO RYHTIÄ TAPAHTUMAAN

Oikea ammattijuontaja on erittäin suositeltava ratkaisu kaikkiin tapahtumiin. Osaava juontaja/seremoniamestari ottaa tapahtumaan hyppysiinsä kokemuksella. Erityisesti tapahtuman alussa osaava ja sanavalmis juontaja rikkoo jäätä ja saa tapahtuman rullaamaan aikataulussa eteenpäin.

Pyydä tarjous